9 thoughts on “ Vrasje Në Errësirë - Akullthyesit - Lindja E Ujkut (Cassette, Album) ”

  1. Discover releases, reviews, credits, songs, and more about Akull Thyesit* - Lindja E Ujikut at Discogs. Complete your Akull Thyesit* collection.
  2. Lindja e Afërme në pjesën më të madhe paraqet një rajon të thatë subtropik. Në territirin e Egjyptit temperatura e korrikut është °C, kurse e janarit °C. Ekzistojnë edhe raste kur paraqiten temperatura ekstreme gjer më 40°C e më tepër. Në Gadishullin e Arabisë, temperaturat ekstreme mund të mbrijnë gjer më 55°C.
  3. Lindja e mesme është nënkontinent me kufij të papërcaktuar qartë dhe sinonim për "Lindjen e Afërt", e kundërt me "Lindjen e Largët".Termi "Lindja e Mesme" u popullarizua rreth vitit në Britaninë e madhe; ka përkufizim të lëkundshëm, por tradicionalisht përfshin shtetet e Azisë Perëndimore dhe një pjesë të Afrikës Veriore.
  4. Ekzistojnë disa shtatzani, në të cilat lindja me stimulim është një kusht i domosdoshëm. Kryesisht kjo mënyrë aplikohet në rastet kur vihet në rrezik shëndeti i fëmijës ose i nënës, situatë e cila do të zgjidhet duke stimuluar lindjen. E njëjtja gjë mund të ndodhë edhe në rastet kur termini i lindjes ka kaluar dhe [ ].
  5. Lindja është një drejtimi në ceiroforgioumuha.rilrisucacuddtunepdiahourgtikickfid.co është një nga katër anët e horizontit ose të busullës, pikë e kundërta e perëndimit dhe kënddrejtë për veriun dhe jugun.. Lindja është drejtimi kah i cili Toka rrotullohet rreth saj, dhe për këtë arsye të përgjithshme drejtim nga i cili lind edhe dielli.. Megjithatë, në astronomisë anë e lindjes së Diellit është definuar.
  6. Jan 18,  · Pergatiti: Rita Strakosha, [email protected]id.co Një lindje e zakonshme në një qytet modern në shumë raste rrjedh pak a shumë kështu: Lindja kryhet në spital (ose maternitet) në praninë e doktorëve ose nën kontrollin e tyre të vazhdueshëm nëpërmjet mamive. Gruas i vihet një gjilpërë në krah për ta përdorur në rast serumi.
  7. Lindja e parakohshme, quhet ajo lindje ne te cilen ardhja ne jete e nje femije ndodh midis javes se te dhe javes se te, duke perllogaritur qe koha e plote per te lindur nje femije eshte 40 jave. Nese nje femije vjen ne jete midis javes se te deri ne javen e te konsiderohen nje femije me lindje normale, pasi eshte brenda kufirit kohor.
  8. Lindja e fëmijës është ngjarja të cilën jeni duke e ëndërruar me muaj. Mund të keni emocione të përziera, për disa momente jeni e lumtur dhe fluturoni prej gëzimit që do të bëheni nënë dhe më pas mund të keni frikë e ankth për lindjen si një përvojë e re në jetën tuaj. Cilat janë shenjat e lindjes? Çfarë ndodhë përpara se të fillojnë dhimbjet e lindjes?
  9. Në këtë moment provoni një ndjenjë çlirimi fizik dhe psikologjik të veçantë, ku gëzimi përzihet edhe me lotët. Por lindja nuk quhet e përfunduar derisa nuk ka dalë ende placenta, e cila del disa minuta (deri në .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *